Районен съд – Дупница призна 72-годишен софиянец за виновен в закана за убийство и хулиганство на пътя, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Случаят е от лютото на 2020 година, когато на първокласен път Е-79 при автокъщите на изхода на град Дупница, мъжът се е заканил на друг шофьор и спътничката му, също от град София, с престъпление против личността им – с убийство, като е насочил към главите им сигнално - газов пистолет и тази закана би могла да възбуди основателен страх от осъществяването й.

Съдът признава подсъдимия за виновен и в това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като докато е изпреварвал движещия се пред него лек автомобил със софийска регистрация, с дясната си ръка е насочил сигнално-газов пистолет към главата на шофьора на автомобила и возещата се до него жена.

Съдът определя едно общо наказание на Георги М, а именно "Лишаване от свобода" за срок от 3 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и "Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.