Днес, от 10.00 до 17.00 часа в Археокомплекс "Долината на тракийските царе“ край Казанлък, може да се впуснете в незабравимо тракийско приключение. Тракийски войни, облечени в тракийски дрехи, ще демонстрират за вас бойни техники и ще ви разкажат повече за оръжието на траките, предаде репортер на "Фокус".

Ще имате възможност да разберете повече за тракийското снаряжение и ще можете да изпробвате уменията си за стрелба с лък. Под вещото ръководство на гостите от "Багатур“ ще имате възможност да стрелят по две мишени с 10 стрели. 

Освен лъкове за възрастни, на разположение ще бъдат и лъкове за деца. Няма възрастово ограничение за стрелбите – всеки е добре дошъл.

Преди да се впуснате в тракийските игри, ще имате възможност да разгледате макет на древния тракийски град Севтополис, да разберате повече за тракийските войни, погребални ритуали и съкровища чрез специално създадена 3D виртуална реалност.

Археокомплексът “Долината на тракийските царе" е най-новият туристически обект в община Казанлък, който ви дава възможност да се потопите в света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, както и да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут.

  

Архекомоплекс "Долината на тракийските царе“ работи всеки ден от 9.00 до 19.00 ч.  Цената за посещение в Археокомплекс “Долината на тракийските царе" е 8 лв. и 4 лв. за ученици и студенти. Билети могат да бъдат закупени и онлайн от ТУК.

 

Цената на стрелба с 10 стрели е 5 лв., демонстрациите на тракийско снаряжение са включени в цената на билета.