Бедстваща малка сова бе спасена от служители на "Аладжа манастир", за това разказа уредникът на музейния комплекс Горан Стефанов за Varna24.bg. Той е намерил птицата на земята, след което и е оказал помощ. Тя е от вида горска улулица. Най-вероятно малката сова е паднала на земята в следствие на бурята преди 2 дни.

По това време на годината, малките сови все още не могат да летят и са особено уязвими, разказаха специалисти. Родителите продължават да хранят и да обгрижват малките докато не станат напълно самостоятелни. Но понякога по-неопитни птици се случва да паднат на земята. Това е особено рисково, тъй като е възможно да бъдат наранени от котки или други хищници.

Бебето сова от "Аладжа манастир" не се е наранило при падането, затова е било поставено на безопасно място в близост до мястото, на което е било, за да бъде намерено от родителите. 

Това не е първата спасителна акция в "Аладжа манастир". По думите на Горан Стефанов, почти не минава ден без да се наложи да помогнат на някое животинче в района.