Уникална книжка за изучаване на азбуката - със стихчета и рисунки за оцветяване, бе представена в Бургас в навечерието на най-светлия празник - 24 май, научи "Фокус".

"Буквички чудесни, лесни" съдържа 30 стихотворения, като всяко от тях започва с буквичка от азбуката ни - от А, до Я. Така децата лесно ще могат да научават писмените знаци. Автор на книжката-помагало е Лили Мили (Лидия Милкова Кърклисийска). Печатното произведение бе представено тези дни в Дома на писателя в Бургас. Редактор е Роза Боянова - председател на Дружество "Български писател" - Бургас.

Автор на илюстрациите е Мая Иванова, която е завършила оформление на книги в Националната художествена академия в София. Стиховете с буквички е само един от интересните елементи, заложени в книгата-помагало. Картинките към всяко стихотворение са черно-бели, така че децата да могат да ги оцветят по собствено желание, и чрез игрова форма да научават буквичките.

Третият елемент е, че във всяка илюстрация към стиховете, е скрита и тайна картинка - буквичка, която малките момченца и момиченца да открият. Това е първата печатна книжка на Лили Мили (Лидия Кърклисийска). До сега тя е публикувала свои произведения в интернет пространството. Изкуството не и е чуждо. Тя е музикант - свирила е на виолончело в Бургаската филхармония. Трите й деца са музиканти.

Баща й е създател на Макетното ателие в Проектантска организация във Варна.