Утре - сряда, от 18:00 ч. в отдел "Изкуство“ на регионалната библиотека "Пенчо Славейков“ във Варна ще бъде представен Алманах на Съюза на свободните писатели в България. Националното издание включва произведения на автори от всички филиали на организацията в страната. Издава се веднъж на две години, научи Varna24.bg.

По време на събитието ще бъде представен трейлър на късометражната анимация "Тя. Петият конник на апокалипсиса“, по текст от Алманаха "Съцветие“. Ръководител на продукцията и сценарист е Магдалена Тодорова, анимацията е на Мария Ангелова, звукорежисьор и монтажист е Добромир Дянков, преводач е Силвия Николова.

Съюзът на свободните писатели в България е създаден на 8-ми септември 1990 г. в гр. София. Председател на Варненския филиал е Наталия Бояджиева. Тя ще представи с фотографии откъса от книгата си "Лицата на Филипините", поместен в Антологията.

В литературното четене ще се включат и младите актьори Алекс Алексиев, Невяна Пенкова и Михо Колев от ДЮТ "Златното ключе“.

Културното събитие ще се проведе на 31 януари, от 18:00 часа в отдел "Изкуство" на регионалната библиотека във Варна, на ул. "Ген. Паренсов" №3.