Район "Централен“ е домакин на уникалния за България джаз концерт на свещи. Той ще се проведе на открито на хълм Бунарджика в Пловдив, на 19 април в 19.00 часа. В него ще вземат участие един от най-известните родни джазмени Боби Вълчев и музикантите от Биг бенд – Пловдив, с диригент Николай Гешев.

Днес кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, заедно с Вълчев и част от неговия екип разгледаха мястото, където ще се състои романтичното събитие под светлините на 1000 свещи.

Специално за пловдивчани Боби Вълчев е подготвил музикална селекция от най-популярните хитове на века.

Събитието е подкрепено от Община Пловдив и фондация "Пловдив 2019“, а входът е свободен. 

Концертът е специален подарък за любителите на джаза под тепетата от живеещия повече от десетилетие в Дубай музикант. Публиката ще се наслади на магнетичния тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет.

Боби Вълчев – един от най-известните родни джазмени е певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.

Участвал е в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ. Част е от много световни джаз фестивали, делил е една сцена с Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.