В напреднала фаза е строителството на улиците "Иван Хаджидимитров“ и "Димитър Благоев“ в кв. "Бузлуджа“ във Велико Търново. Хората в региона чакат изграждането им от близо 20 години, предаде кореспондент на "Фокус“. Наша проверка показа, че местните са доволни, но въпреки това не разбират защо е отнело толкова дълго време на местната администрация да започне да решава проблемите в региона.

От Община Велико Търново уточняват, че кметът Даниел Панов е проверил изпълнението на дейностите – след основните слоеве асфалт вече се полага и износващият, изграждат се тротоари, монтирано е улично осветление, където липсваха лампи. Оформени са локални паркинги и подходи към гаражите.

Районът около строителните работи ще бъде почистен, а където е възможно, ще бъде поставен хидропосев.

Изграден бе и незавършен участък от ул. "Народни будители“, както и локални паркоместа. За най-западната част от отсечката все още текат процедури по отчуждаване на терени.

Преди изграждането на надземната инфраструктурата е положена нова ВиК-мрежа.

В кв. "Зона Б“ се трасира недовършената от десетилетия ул. "Димитър Рашев“. Чрез нея ще се осъществи директна връзка между ул. "Стоян Коледаров“ и новата детска градина "Шареният замък“. Продължава оформянето на основата, изграждането на бордюри, ще се направят тротоари и ще бъде извършено цялостно асфалтиране. Асфалтират се и още два обекта – локалният паркинг пред детската градина и подходът към ул. "Венета Ботева“.

Проектът се реализира по инвестиционната програма на Община Велико Търново.