Районният съд в Кюстендил определи наказание "Пробация“ за срок от 6 месеца, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Кюстендил. Осъденият е сключил споразумение с прокуратурата.

Обвиняемият, който не е осъждан, се признал за виновен в това, че през месец октомври миналата година, на една от главните улици в Кюстендил, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост.

На публично място мъжът преследвал с бухалка 3 лица, а след като те се укрили в лек автомобил, нанесъл удари с дървена бухалка по дясно странично огледало и преден капак на автомобила, карал ги да излязат от автомобила, крещял: "Елате бе! Кой си ти бе? Слизай, бе к…! Ела, слизай отвътре!

Осъдениятще изтърпи наказание "Пробация" за срок от 6 месеца, изразяваща се в следните пробационни мерки: "задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично; "задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от 6 месеца. Сторените по делото разноски са в размер на 589,20 лева за извършени експертизи, се възлагат на обвиняемия А. В. и същите трябва да бъдат заплатени по сметка на ОД на МВР– Кюстендил.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.