Знаете ли, че в Пловдив има улица, кръстена на един от най-красивите морски градове - Варна. Тя е тиха квартална уличка в район “Източен", видя "Фокус". Интересното е, че един от живущите там е решил да онагледи името, като е поставил лодка на входната врата на кооперацията си.

По този начин освен заради интересния и оригинален навес улица “Варна" в Пловдив успява да ни пренесе част от морето. Оказва се, че в Пловдив има и улица с името на друг морски град - Бургас, тя обаче по никакъв начин не ни пренася на плажа. Намира се в Хаджи Хасан махала и е дълга само няколко метра, пресечка на ул. “Цар Иван Страцимир", в непосредствена близост до перлата, която скоро ще бъде разкрита - Източната порта на Филипопол.

Интересното обаче е, че и във Варна, и в Бургас също има улица с името на нашия древен град. Улиците и в двата града тя обаче по никакъв начин не кореспондират с културата и облика на Пловдив.  

Любопитното е, че Пловдив има и улици на други български градове -  “Плевен", “Копривщица", “Балчик" в “Централен" и “Перущица", “Силистра" и “София" в “Западен", разбира се има и други, включително и градове на други страни като “Скопие", “Кукуш" и “Санкт Петербург", но засега ще спрем до тук.