По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо М.К., на 64 г., съобщиха от пресцентъра на институцията. Той е привлечен като обвиняем  за това, че на 01.12.2023 г. на път I-5, между гр. Крън и гр. Шипка, обл. Стара Загора, при управление на товарен автомобил, марка "MAN", нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на мъж на 85 г. и жена на 62 г., както и средна телесна повреда на мъж на 23 г., пътуващи в лек автомобил - престъпление по чл.343, ал.4, вр. ал.3, буква "Б", вр. ал.1, буква "В", вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните до момента доказателства се установява, че причината за катастрофата е неправилна маневра и отнемане на предимство от страна на водача на товарния автомобил. Пострадалите мъж, жена и 23-годишен младеж са пътували в лек автомобил.

Пробите за алкохол и наркотици на М. К. са отрицателни. Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.