ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бе удостоен с благодарствен диплом от украинското сдружение "Оранта“, предаде Агенция "Фокус". "Връчвам на г-жа Монка Николова и на служителите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, този диплом в знак на признателност за нашето партньорство.“, заяви Вадим Луговской по време на финалните щрихи на големия концерт-спектакъл, който изнесоха варненски и украински деца в Младежки дом – Варна на 5.02.2023 г. "Целта на това събитие бе да покажем, че за изкуството няма граници.“, допълни Луговской.

Отличия имаше и за всички участници в програмата, изпъстрена с рецитации, песни и танци. Повече от 100 деца излязоха на сцената в неделния следобед. Със свои изпълнения от Общински детски комплекс се включиха балет "Вива денс“, ДВА "Сребърни звънчета“, ВА "Звездни струни“, Студио "Балет“, Народен хор и танцов ансамбъл "Българче“. Събитието бе уважено от г-н Иван Портних, кмет на Варна. В ролята на водещ влезе Георги Кючуков, а всеки желаещ можеше да проследи на живо случващото се в Младежки дом чрез Live Stream на официалната страница на ОДК във Фейсбук.

Няколко часа по-рано във фоайето на Младежки дом бе открита и голяма изложба с творби на украински деца.

Събитието бе осъществено по арт проект "Зимен маратон“ на Сдружение "ОРАНТА", с подкрепата на UNICEF "Криле за нашите деца", ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, Методическа платформа на училищата по изкуствата в Днепър.