Днес зад бл. 247 в район Тракия се залесиха 70 широколистни дървета - ясен и чинар. Инициативата се нарича Active Green и е ежегодна, осъществява се съвместно с Районна администрация на "Тракия" и Либхер Хаусгерете Марица ЕООД. В залесяването се включи районният кмет Георги Гатев, служители на район "Тракия" от отдел Екология, ОП "Градини и паркове" и около 60 човека от Либхер.

"В "Тракия" продължаваме ударно да залесяваме и ще спасим ангажимента си - за всяко отрязано дърво да бъдат посадени 2-3 нови дръвчета. За администацията на район "Тракия" зелените площи са приоритет.", заяви кметът на района Георги Гатев, докато лично засаждаше дръвчета.

В "Южен" също имаше подобно събитие.

"Благодаря на всички, които се включиха в инициативата "Зелен уикенд в Южен“. В рамките на кампанията с нашите приятели от Либхер обновихме детската площадка, намираща се между ул. "Стефан Стамболов“ и ул. "Георги Кирков“.

Заедно възстановихме и пребоядисахме дървената ограда, ремонтирахме и освежихме 25 пейки и възстановихме компрометираните участъци по ударопоглъщащата настилка.

"Освен това засадихме 17 дръвчета, от които 7 лейлантски кипариси и 10 чинара. Адмирации за всички участници от Либхер и за производствения директор Костадин Трендафилов, който лично се включи в дейностите днес. За 12-та година компанията организира своята кампания Active Green, която се е поставила за цел да подобри средата, в която всички ние живеем. През годините благодарение на доброволческата инициатива бяха събрани стотици тонове пластмаса, стъкло и битов отпадък, възстановени бяха оградите и пейките на детски площадки в различни райони в Пловдив и бяха засадени стотици нови дръвчета", написа кметът на района Атанас Кунчев в страницата си във фейсбук.