В периода от 24 до 29 април 2023 г. координаторите на проект 2022-2-BG01-KA122-SCH-000096737 преминаха успешно обучение на тема ‘’Смесеният тип учене - как да комбинираме ефективно преподаването от разстояние с това на живо в класната стая’’, съобщиха за "Фокус" от учебното заведение.

Обучението се проведе във Валенсия, като в него взеха участие петима преподаватели от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков“ в Пловдив. То е финансирано по програма "Еразъм +" от ЕС, КД1.

Придобитите знания и умения за работа с различни онлайн платформи в помощ на преподавателя са насочени към прилагането на иновативни методи и технологии в преподаването, които са необходимо условие, за да се подобри качеството на образованието.

Реализирането на този проект е още една стъпка към осъществяване на тяхната основна цел – да осигурят качествено и атрактивно приобщаващо образование и обучение от висококвалифицирани преподаватели, чрез иновативни съвременни методи на преподаване и висока трудова адекватност на пазара на труда.

След завършване на обучението участниците получиха Europass сертификати, признати от Европейската комисия. През учебната 2023/2024 г. ПГАСГ "Арх. Камен Петков" ще продължи да работи и по други проекти с актуална тематика по програма "Еразъм+".