Съединението ни показва, че когато сме единни ние успяваме. Това каза за сутрешния блок ,,Добро утро, България" на Радио Фокус Ралица Димитрова, преподавател от ГХП "Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив.

Тя коментира още, че Съединението е едно смело действие, което е предречено, а днес държавата и народа трябва да имат обща визия за бъдещето и заедно да гледат напред. По думите й Съединението ни показва, че когато сме единни ние успяваме.

Преподавателката разказа какъв е начинът младите да се докоснат до историята.

,,Младите хора трябва да бъдат заведени, да им бъде обяснено на място, да усетят атмосферата на тези събития, макар и толкова години по-късно. Смятам, че това е начина – живото съпреживяване", казва Димитрова.

Преподавателката обясни на какво учи своите ученици: ,,Задачите, които давам на моите ученици, са провокативни понякога. Да открият паметника на определен човек, даже със загадка, в града. Да разберат защо този паметник е там и защо е важен.И така открихме, че почти всички къщи в Пловдив са построени с тухлите и керемидите на Павел Калпакчиев, на неговата фабрика. 

Според Ралица Димитрова е много важно младите да разберат чрез себе си и съпреживяването за своите ценности.