На 2 март, към 14.00 часа, мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е на работа в приемната на с. Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищна сграда на общината, в която са настанени социално слаби хора, предаде репортер на "Фокус"

Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя натам. По пътя го застига млад мъж, учител по физическо възпитание в местното училище, и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Мл. инспектор Кимов преценява за минути обстановката и без колебание, заедно с учителя, влизат в сградата и успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния.

Междувременно пристигналият на място екип на пожарната предприема гасителни действия, оказва първа помощ на пострадалата. Тя е транспортирана и приета в УМБАЛСМ "Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

След овладяване и погасяване на пожара е извършен оглед, предприети са действия за установяване на причините за възникналия инцидент.