Сдружение "Ловно-рибарско дружество "Елен“ организира първото в Кюстендил обучение за млади риболовци, предаде репортер на "Фокус“. В него са записани 30 деца и вече се проведоха първите занимания. Занятията бяха открити от зам.-кмета на Община Кюстендил инж. Росица Плачкова. Обучението е разделено на две части – теория и практика. Децата са в две възрастови групи. Самото училище е под надслов "Деца – риболовци, без дрога“.

Лектор на теорията е главен асистент доктор Мартина Станчева, а практиката ще се води от главен асистент доктор Васил Колев. И двамата преподаватели са от Лесотехническия университет.

Обучението на малките риболовци се извършва през почивните дни. След практическите уроци, те ще бъдат транспортирани с автобус до язовир "Дренов дол“, където ще се проведе и практиката им. Тази част ще бъде в последните седмици на месец април.

"Ние поемаме всички разходи. При нас за децата всичко е безплатно. Закупили сме въдици, столчета, шапки, екипировка. Такса не се заплаща. Теорията се провежда в залата на сдружението, а практиката ще бъде на язовира“, каза председателят на ловно-рибарското сдружение Иван Милушев.