Извършител на грабеж и трима автори на кражби са установени от полицейските служители в Пазарджишка област през уикенда. В събота вечерта в РУ-Велинград бил получен сигнал от 73-годишен жител на курортния град. Той информирал органите на реда, че неизвестен го е заплашил с коса за косене на трева. След това нападателят отмъкнал от жертвата си сумата от 20 лева и избягал.

В резултат на предприетите действия "по горещи следи“ служителите от РУ-Велинград установили, че автор на грабежа е 15-годишен тийнейджър от същия град. В присъствието на криминалисти, разследващ полицай и инспектор "Детска педагогическа стая“ тийнейджърът пълни самопризнания и предал вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая се води бързо производство.

В полицейското управление в Пазарджик се получила жалба от 57-годишен собственик на новострояща се сграда в областния град. Апаши проникнали в обекта и отмъкнали множество бормашини, ъглошлайфове, кабели и медни тръби. Общата стойност на откраднатите инструменти и консумативи била над 2000 лева.

С разплитането на случая се заели служители на полицейски участък "Изток“. Скоро органите на реда влезли в дирите на извършителите, които се оказали двама жители на квартал "Изток“ – на 32 и 41 години. Единият от тях е задържан, а другият продължава да се укрива. Открити са и част от откраднатите електроинструменти.