Общински конкурс-рецитал "По стъпките на героите на свободата" дава възможност на ученици от Тервел и селата в добруджанската община да вземат участие и да се изявят в началото на следващия месец, предаде репортер на Агенция "Фокус". Събитието ще се състои на 19 февруари в заседателната зала на Община Тервел за по-малките рецитатори и в зала "Археология" на Историческия музей за по-големите. 

Според регламента на конкурса учениците са разделени в 5 възрастови групи, изпълненията им трябва да бъдат с продължителност до 8 минути и да отговарят на определени критерии, като артистичност, добра дикция, оригиналност, естетическо въздействие и др. Заявки за участие се приемат до 10 февруари включително на място в общината или чрез електронния адрес: kultura_tervel@abv.bg. 

Предвидени са награди за най-добрите изпълнения. Победителите в конкурса-рецитал ще бъдат обявени в самия ден на провеждането му - 19 февруари. Подробности за събитието са публикувани във всички интернет платформи, които поддържа добруджанската община.

Жулиета НИКОЛОВА