Ученици патрулираха със служителите на РУ-Радомир

Петокласници патрулираха заедно със служители от Районно управление – Радомир в рамките на кампанията по безопасност на движението, съобщават от ОДМВР-Перник.

Поредното превантивно мероприятие, част от едномесечната кампания по безопасност на движението "Аз съм тук! Пази живота!" се проведе вчера в гр. Радомир. В 07:30 часа, преди започване на учебните занятия, учениците от два пети класа на ОУ "Христо Смирненски" и СУ "Св. Св. Кирил и Методий", съвместно с полицейски служители от РУ - Радомир даваха патрули на пешеходните пътеки в районите на училищата. Децата раздаваха специално изготвени от тях брошури за безопасно поведение на пешеходците.

От 14:00 часа други два пети класа от двете училища, в района на "Младежкия дом" в гр. Радомир и на входа на градския парк, облечени в светлоотразителни жилетки и със съдействието на служители от РУ - Радомир, спираха автомобили и раздаваха на водачите на автомобили брошури, които бяха изготвили специално за случая.

Децата успяха да усмихнат пешеходци и водачи, които споделиха, че наистина е много важна безопасността на пътя.

Активните мероприятия с децата и учениците ще продължат и през лятната ваканция в рамките на инициативата "Детска академия за спорт и превенция".