За 18-та поредна година в СУ "Арсен Костенцев“ – Благоевград бе открит благотворителен базар под надслов "Благословена е ръката, която дарява“, предаде репортер на "Фокус“.

Сред официалните гости на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов и други.

Неврокопският митрополит Серафим каза, че е много щастлив за поредна година да бъде гост на празничното събитие, с което се поставя началото на благотворителната изложба-базар.

За "Фокус“ директорът на училището Сергей Биров каза, че средствата, които се набират от тази изложба се използват за благотворителни цели. "Миналата година заделихме около 1 500 лв. като дарение за новостроящия се храм "Свети Мина“ в центъра на Благоевград. Тази година ще направим една втора вноска и се надяваме, че този храм ще бъде построен и с наша дан“, допълни той.

Директорът Сергей Биров допълни, че всеки, който иска може да си закупи от нещата, които се предлагат, като обаче подчерта, че пропусквателния режим в училището е много строг.

"На входа имаме служител, който ще даде пропуск на този, който желае. Всеки гражданин ще може да посети нашата изложба само като си вземе пропуск. Същото се отнася и за родителите, така че ако желаят – гостите и гражданите на Благоевград могат да посетят тази изложба. Тя е в резултат на труда на децата и нашите учители, с подкрепата на родителите на 680 деца“, добави той.

А ето и каква е тайната вече 18 години в училището да се организира такава благотворителна изложба-базар, според директора Сергей Биров:

"Имам страхотен екип. СУ "Арсен Костенцев“ се е доказало като много добро в областта на изобразителното изкуство, в областта на ръчния труд и неслучайно в екипа ни е един от най-добрите музеисти в България – госпожа Димитрина Гошева“.