Ученици от Велико Търново се включиха в националната младежка конференция "Проект за бъдеще“, организирана от Министерство на младежта и спорта. Александра Маринова, Виктория Маринова, Даниела Мартинова и Ралица Любенова са възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“, предаде кореспондент на "Фокус“.

От школото уточняват, че момичетата са били единствените участници от областта. Даниела бе "домакин“ и говорител на масата, на която се обсъждаха "Превенция на агресията“. Учителят, мотивирал за участие момичетата, е инж. Славка Проданова.

Основната цел на събитието бе да събере на едно място младежи, младежки организации, активни граждани, експерти и представители на институции, които обобщиха работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта. Участниците очертаха бъдещата стратегическа посока за развитие в младежкия сектор и в други области, пряко засягащи младите хора в страната. В рамките на деня повече от 100 ученици в пет работни групи обсъдиха и работиха по теми като превенция на агресията, психичното здраве, овластяването на младежите и включването им в процесите на вземане на решения, зелените политики, образованието и младежката работа. С постигнатите резултати участниците повишават осведомеността си по темите и ще допринесат за развитието на младежкия сектор в страната.