По повод 23 април - Световният ден на книгата и авторското право в Детски отдел на библиотеката се проведе вълнуваща среща с детската писателка Нели Маргаритова. Това съобщиха от Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян.

Пред ученици от 2-ри и 4-ти клас от СУ "Отец Паисий" бе представена книгата й "Приказки за чуруликане" в която се разказват римувани истории с жълти човки, рошави опашки и пухкави гушки. Пернатите герои от детската книжка "оживяха", върху

оцветените от децата шаблони с птици и зарадваха авторката с пъстротата на детското въображение.

Книги на Нели Маргаритова са номинирани за наградите "Перото" и "Бисерче вълшебно". Във фонда на Детски отдел почитателите на творчеството на смолянската писателка и търсачите на нови истории могат да намерят и другите й приказни съкровища: "Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" N 13", "Славни слънчогледови случки", "7 приказки зелени с крила, крачета и антени" , "Букви с меки лапки, капели и чорапки", "101 срички за полезните привички", "Чудни приказки за порастване".

С тази среща бе сложен край на големия априлски Маратон на четенето в Регионална библиотека – инициатива за стимулиране и популяризиране четенето сред деца и младежи.