Ученици от СУ "Георги Бенковски" - град Тетевен посетиха офиса на американската технологична компания "Progress", съобщиха от общината.

Съгласно Годишния план за младежта на Община Тетевен за 2024 г. и по-специално Стратегически приоритет 1. Насърчаване на неформалното обучение, ученици от паралелката с профил "Софтуерни и хардуерни науки" от СУ "Георги Бенковски", гр. Тетевен посетиха офиса на американската технологична компания "Progress", гр. София, собственик на българската софтуерна компания "Телерик".

Целта на посещението беше популяризиране професията на софтуерния специалист и запознаване с най-новите тенденции в развитието на професиите. Представители на "Progress" запознаха учениците с дейността на фирмата, като изнесоха презентация, в която на достъпен за тях език беше представена всяка професия и възможностите за кариерно развитие и отговориха на въпроси относно стажове и възможности за реализация.

Учениците посетиха всеки от седемте етажа, на които имаха възможност да добият представа как протича работният процес на компютърните специалисти и условията за работа, които фирма "Progress" е предоставила на своите служители. Те получиха награди - сувенири с логото на фирмата, за своята активност по време на представянето.

Учениците бяха изключително щастливи да бъдат в реална професионална среда, да общуват директно със специалисти от различни професии и да могат да зададат въпросите, които ги вълнуват, относно тяхното бъдещо кариерно развитие.

Организатор и спонсор на събитието е Община Тетевен.

Фирма "Progress" има над 600 служители в офиса в България, което го прави най-големия офис на фирмата в света и това се дължи на факта, че в нашата страна талантът в тази сфера е огромен. Освен гъвкавото работно време, удобствата за работа в офис, възможностите за работа от вкъщи, както и от партньорските дигитални хъбове в Банско, Варна и Бургас, фирмата е една от най-добрите в България, относно фирмена култура, политика на включване и творческа атмосфера по време на работа, за което е избрана за "Най-добър работодател" в България за 2021 г.