Ученици от XI клас на СУ "Цар Симеон Велики" – Видин посетиха днес Областна администрация Видин, за да се запознаят с правомощията на областния управител и дейността на подпомагащата го администрация, съобщиха от Областната администрация.

Областният управител Огнян Асенов посрещна младежите в Конферентния център на Областна администрация Видин и изрази задоволство от проявения интерес към работата на държавната структура. Асенов запозна учениците с основните задължения и отговорности на областния управител и призова младите хора след като завършат висшето си образование да се върнат в родния Видин.

Информация за структурата и дейността на Областна администрация Видин представи пред учениците главния секретар на Областна администрация Видин Силвия Стрезова. Тя запозна присъстващите с основните задачи, които изпълняват служителите в двете дирекции на администрацията и с особеностите на работа в териториалната структура.

В хода на разговорите, младите хора проявиха интерес към отговорностите на областния управител и неговата администрация при произвеждането на избори. Огнян Асенов информира учениците, че областният управител отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите, като работата му е да осигури координация в работата на институциите и ведомствата, с цел провеждане на честни и демократични избори, и недопускане на порочни практики по време на изборния процес.

В края на срещата, областният управител Огнян Асенов пожела на учениците и техния ръководител Галя Момчилова успех в учебните занятия и иновативните начинания, насочени към повишаване на гражданското образование.