По впечатляващ начин третокласници от ОУ “П. Р. Славейков" във Варна отбелязаха днес годишнина от рождението на своя патрон, предаде репортер на Агенция "Фокус". Малчуганите от няколко паралелки, водени от класните си ръководители, използваха голямото междучасие, когато с флашмоб в двора на любимото училище почетоха 195 години от рождението на Петко Рачов Славейков.

Освен националния флаг, който децата сътвориха, те издигнаха послания от творчеството на бележития българин. След това учениците рецетираха в синхрон групово стихове и пяха химна на училището "Татковина“.

“Идеята възникна спонтанно, докато търсихме нещо по-разнообразно и креативно. Избрахме различно поднасяне на стихотворението. Смятаме, че този начин е по-интересен и иновативен за съвременните ученици.

Инициативите на третокласниците, във връзка с патронния празник на училището, ще продължат и на 17-ти ноември с поднасяне цветя на паметника на П. Р. Славейков в Алеята на възрожденците в Морската градина", съобщиха от учебното заведение.

Десислава ВАСИЛЕВА