Габриела Николаева и Радина Василева от 11 а клас на СУ "Св. Климент Охридски" в Ловеч са сред носителите на специална награда от Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов". Те не успяха да присъстват на тържествената церемония в Разград, затова наградата – грамота и плакет, пристигна в училище и бе връчена от директора на училището Валери Христов, съобщиха от Общината.

Конкурсът се проведе за 11-а поредна година и е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. Тазгодишната тема на конкурса бе "Светът под лупа", като организаторите имаха изискване акцентът да е добрата новина.

Габриела и Радина участваха в раздел "Публицистика" с материал, създаден след гостуването в училище на Боряна Григорова, психотерапевт, написала книга за зависимостите. Публицистичният им материал е създаден под ръководството на преподавателя по български език и литература Галя Лалева.

В конкурса тази година са се включили 250 участници, ученичките от Гимназията са единствените не само от Ловеч, но и от областта.