Ученици-дърворезбари подреждат изложба във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Експозицията, която предстои да бъде открита днес, събира работи на младежи от всички класове в Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа“. Неин домакин ще са Изложбени зали "Рафаел Михайлов“.

С избрани творби училището представя пълния учебен цикъл в трите специалности – "Художествена дърворезба“, "Интериорен дизайн“ и "Иконопис“. Така в нея ще можете да видите икони, пластики от дърво, резбовани пана, проекти за интериорен дизайн и мебели-уникати.

Официалното откриване е от 18:00 часа днес.

"Посетителите, желаещи да получат информация за приема и професионалната подготовка в гимназията, ще имат възможност да се срещнат с преподавателите по специалните предмети в училището, което единственият на Балканите реален съвременен продължител на Българска възрожденска школа, съхранявайки и успешно развивайки традициите на Тревненската иконописна и дърворезбарска школа“, допълват организаторите.

Във Велико Търново днес предстоят още няколко събития. От 18:30 часа в клуб Melon Диана Статева ще представи книгата си "Близък прочит“, по същото време, но в музей "Сарафкина къша“ започва театралния спектакъл "Вуйчо Ваньо“.

Луиза ТРАНЧВА