Възпитаници на Иновативна гимназия "Райко Цончев" дариха храна и лакомства за питомците на Общинския приют за безстопанствени животни в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". От приюта изказват благодарност на младите хора за жеста им на добра воля. Той е подкрепен и от дарение на анонимен гражданин, предоставил 12 консерви с храна за кученцата.

От юли 2010 г. на територията на Община Добрич работи Общински приют за безстопанствени животни. Дейността му е в  изпълнение на общинската програма за овладяване и контрол на популацията на бездомни кучета и в изпълнение изискванията на  Закона за защита на животните.

В приюта се извършват безплатни кастрации, обезпаразитяване, ваксинация и маркиране на безстопанствени кучета, след което те се връщат по местообитание. Трайно се настаняват животни за отглеждане в случаите на проявена агресия, изоставени домашни любимци, възрастни животни и изоставени малки кученца.

Приютът разполага с места за настаняване на 104 животни, настанени във вътрешни помещения с дворчета за разходка. Създадени са подходящи условия за отглеждането им и оказване на необходимата ветеринарномедицинска помощ. Съществува възможност и за осиновяване на питомците.

Жулиета НИКОЛОВА