Инициативата на Junior Achievement “Мениджър за един ден“ 2023  се провежда днес в сградата на Община Чепеларе на ул. "Беломорска“ 44 Б. Това съобщиха от Общината.                

Мениджър за един ден е най-значимата и мащабна образователна програма в България за младежи над 16 години. В рамките на един ден участниците се запознават с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и получават безценно вдъхновение от топ мениджъри.

Община Чепеларе бе обявила три ключови позиции и на две от тях днес ще почерпят безценно вдъхновение и опит ученички от IX-ти клас в СУ "Васил Дечев" гр. Чепеларе.

Рая Йончева ще влезе в ролята на Кмет на Община Чепеларе

Началник на отдел "Хуманитарни дейности, европейски и национални програми и проекти“ ще за днес ще бъде Анастасия Чиликова

Кандидатките по програмата бяха посрещнати в началото на работния ден от Боран Хаджиев - кмет на община Чепеларе и Велика Кузмова - Началник на отдел "Хуманитарни дейности, европейски и национални програми и проекти“ в Община Чепеларе.

Кметът ги запозна накратко с работата на общинска администрация, проектите, които предстоят, проблемите, които имат общините, поради ситуацията в България и др. Хаджиев подчерта, че "неговата врата е винаги отворена и всеки ден му е приемен, тъй като жителите на община Чепеларе имат ежедневни проблеми, които трябва да бъдат решавани и ние трябва да им съдействаме, а не да чакаме вторник или четвъртък". 

Велика Кузмова запозна мениджърите за един ден с работата на всеки един отдел в Община Чепеларе, като ги разходи из сградата, след което младите ученички започнаха своят "работен ден".