В Начално училище "Свети Климент Охридски“ - Кюстендил проведено практическо занятие "Евакуация при земетресение“. Това съобщи пред "Фокус“ директорът на учебното заведение Евелина Димитрова. "С моя заповед възложих провеждането на обучението-тренировка за целия персонал и всички присъстващи в сградата на учебното заведение“, каза Евелина Димитрова.

Директорът е запознал целия педагогически и непедагогически персонал с основните мерки и правила, които би трябвало да се предприемат при възникването на бедствие.

"Съвсем спокойно и адекватно реагираха всички. Ние всяка година правим такива обучения, със съответния сигнал. Този път спестихме пускането на сигнала, защото той кънти в целия район на училището. Сигналът го спестих, защото прецених, че така ще стресираме децата, предвид случващото се в държавите около България“, сподели Евелина Димитрова.

В същото време е възложено на всички класни ръководители, без значение дали вече са преминали темата за реакция при бедствие, отново да припомнят правилата за поведение на учениците в училищната сграда при земетресение. Това трябва да се случи до 21 февруари.

Директорът на Началното училище в Кюстендил каза, че по решение на педагогическия съвет, след съгласуване с обществения съвет, е изпратена финансова помощ в подкрепа на пострадалите деца от земетресенията в Турция и Сирия.

Венцеслав ИЛЧЕВ  

 

 

,