С цел улесняване на двете групи пътници – учащи и лица с трайни увреждания, на които медицинската експертиза е установила вид и степен на увреждане от 50 % до 100 %, както и на техните придружители - се предлага възможност за закупуване на отчетен период на абонаментните карти за по-голям период от време, съобщават от ОП ТАСРУД към Община Варна.

До момента тези групи пътници са имали възможност да закупуват отчетен период за абонамент от 30 календарни дни. Считано от 1 октомври 2022 г. те ще могат да купуват отчетен период за 30, 60 или 90 календарни дни.  

Изборът на желания отчетен период ще е обвързан с условията и периода на валидност на съответния им документ, на базата на който ползват правото на пътуване на преференциални цени. При учащите - това е заверена ученическа лична карта/студентска книжка, а при лицата с трайни увреждания, на които медицинската експертиза е установила вид и степен на увреждане от 50 % до 100 %, както и на техните придружители е удостоверение, издадено от съответния район/кметство с указан период на валидност на решение на ТЕЛК, уточняват от ТАСРУД.