Двама мъже са намушкани с нож вчера около 23 часа в градски парк "Свети Георги" в Добрич. Единият от тях – мъж на 56 години умира от раните си.

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство по чл. 115, ал. 1от НК във връзка с починал след намушкване мъж в града. Изяснява се съпричастността на млад мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан по Закона на МВР. Има данни, че 31-годишният мъж страда от психично заболяване.

След 18:00 часа на 7 март 2024 година, случаен минувач забелязва мъж в безпомощно състояние на улица в Добрич. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установява, че мъжът е починал. В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, станало ясно, че се касае за извършено тежко криминално престъпление. Установена и самоличността на убития – на 56 години, местен жител.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно – медицинска и други експертизи. Предстои след анализ на събраните до момента доказателства да бъде взето решение за ангажиране на наказателна отговорност.