Прокурорът и защитникът на Красимира Лалева, която уби приятеля си с гира в апартамент в Кючука, пожелаха по-лека присъда в замяна на доживотния й затвор, предаде репортер на "Фокус".

"Не съм натрапчиво набожна, аз съм вярваща жена. Отгледана съм християнско семейство, в което никога не е имало насилие. Не съм искала да се стигне до тук. Аз не съм упражнявала насилие върху него, а той върху мен. Не смятам, че заслужавам това наказание.

Достатъчно се обвинявам и критикувам, но това е прекалено. Не съм искала да стане така и съжалявам, но не мога да направя нищо.

Доживотната присъда е прекалена. Искам минимално наказание в размер на 15 години лишаване от свобода", каза плачещата Красимира Лалева пред Апелативен съд Пловдив.

Според прокурора доживотният затвор е прекалена мярка и счита, че всяко наказание трябва да бъде справедливо. Той каза, че не може да се докаже дали подсъдимата реално е натрапчиво набожна, както се твърди. Вижда се, че тя е пожелала да съдейства на разследването, като сама е посочила контейнера, където е било тялото.

"Не сме в храм, за да разберем дали е простимо деянието, или не, но в обществото ни да отнемеш човешки живот е голям грях", допълни той.

Прокурорът не оспори, че престъплението е тежко, но въпреки това помоли съдията да намали присъдата на 20 години лишаване от свобода.

Адвокатът на подсъдимата се съгласи с прокурора и допълни, че според свидетели Красимира е имала желание да се обади на 112. В момента на случилото се гневът, ядът и силното объркване са взели превес над ситуацията. Той пожела да се отмени присъдата на Окръжен съд - Пловдив.

От своя страна адвокатът на частните обвинители сподели опасенията си, че натрапчивата набожност на Красимира е форма на хитруване. За него тя всячески се е опитвала да прикрие нещата.

"Вътрешните ми убеждения показват, че си имаме работа с една добре обиграна личност с висока обществена опасност. Деянието е извършено много хладнокръвно и целенасочено".

Той категорично пожела да не се намаля присъдата на Лалева. Апелативен съд Пловдив ще издаде решението си в законовия срок от 1 месец.