Побойник е задържан в ареста на РУ-Велинград. В събота сутринта във велинградско кафене възникнал скандал между почерпена с алкохол компания и друг клиент на заведението. В резултат на скандала 28-годишен мъж от компанията нанесъл побой на 49-годишния свой съгражданин. След случилото се пострадалият бил транспортиран във велинградска болница с фрактура на ръката. На мястото пристигнали дежурни екипи на РУ-Велинград, които задържали побойника в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано бързо производство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Отново през уикенда служители от РУ-Велинград и колегите им от полицейския участък в Ракитово задържаха мъж, умъртвил куче. В събота привечер бил получен сигнал от пастир на животни от Ракитово. Той съобщил на органите на реда, че неизвестен е прострелял едно от овчарските кучета във фермата и то е починало. Животното е отглеждано от 51-годишен мъж от Костандово, който е и собственик на стопанството. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград и местния полицейски участък. Трупът на кучето е транспортиран за аутопсия при ветеринарен специалист, който също потвърдил причината за смъртта. При проведеното разследване органите на реда установили, че автор на престъплението е 44-годишен ракитовец. От мъжа е иззет законно притежаван 9-милиметров боен пистолет "Глок" , а той е задържан в ареста. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата. 

Бързи производства се водят спрямо двама водачи на МПС. В събота на кръстовище във Велинград автопатрул от управлението в курорта извършил проверка на "Фиат" с водач 36-годишен велинградчанин. След пробата с дрегер била отчетена 1.32 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На улица в Панагюрище автопатрулен екип засякъл 28-годишен мъж от панагюрското село Поибрене. Оказало се, че той управлява мотоциклет без регистрационна табела и с концентрация на алкохол 2.41 промила. Освен това той бил и неправоспособен. И двамата шофьори са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Панагюрище.