За четвърти пореден път убедителна победа за Росица Кирова и коалиция ГЕРБ-СДС в 5-ти МИР Видин. ГЕРБ печели изборната надпревара с 28,75 % и разлика от над 11 % от следващите в класирането, което подредиха жителите на Видин и областта, съобщават от пресцентъра на партията

ГЕРБ-СДС е първа сила не само в цялата област, но и в областния център Видин. А изборният резултат на коалицията е отново и сред най-високите в страната.

Усмихната и позитивна кампания, ясни послания, срещи и разговори очи в очи, това е формулата за успеха.

За победата допринесе и обновената листа, екипната работа и силното присъствие на Росица Кирова в инициативите и начинанията, свързани с Видин през последната трудна година. Не бива да забравяме, че Кирова е неоспорим лидер в Северозапада и един от най-активните представители на гражданското общество в региона.

Безспорният успех дойде въпреки черната кампания, която бе подета спрямо ГЕРБ, въпреки факта, че в област Видин има само няколко общински кмета на ГЕРБ, въпреки единият заличен кандидат и инцидента с третия в листата, който го извади от състезанието седмица преди края.

Освен категоричната победа на отбора на ГЕРБ-СДС, жителите на областта ясно определиха Росица Кирова като личност, на която гласуват най-голямо доверие и подкрепа. Тя получи респектиращите 1433 преференциални гласа от своите съграждани, без нито веднъж да си е позволила да призове за личен и индивидуален вот.

"Моят номер в тези избор е 24", често повтаряше тя. Отборът на Видин направи за пореден път една красива, човешка и много смислена кампания.

"Кръстосвахме надлъж и шир родния си край, така, както го правим и извън кампания. И ще го правим и занапред.

Благодарим, че бяхме чути, че бяхме разбрани, че успяхме да събудим вярата, че заедно сме по-силни от хаоса. По-силни от празните думи, от обидите и безпочвените обвинения. Благодарим на онези, които ни подкрепиха. Благодарим и на всички останали, които не си останаха у дома, а отидоха до урните, за да дадат своя вот.

Благодарим ви, вашето голямо доверие е още по-голяма отговорност за нас. Ще направим всичко, за да го оправдаем!", добави Росица Кирова.