Екипът на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ “Свети Георги" Пловдив, направи дарение с полезни комплекти за новородените, научи "Фокус".

Екипът на клиниката и фирмата "Panda Baby Bulgaria" раздаде подаръците с усмивка и уважение към работещите в университетската болница и тяхната загриженост за здравето на най-малките пациенти.

Инициативата цели да обезпечи отделението с подходящи възглавнички за малките кърмачета и да осигури безопасността и комфорта им по време на сън. Възглавничките са специално създадени за превенция срещу плагиоцефалия (синдром на плоската глава при новордените) и са подходящи от самото раждане.

"Черепните кости на новородените са меки и в началото е добре да се използва само специализирана възглавница. Превенцията срещу плагиоцефалия е важна макар и в повечето случаи да причинява основно козметични дефекти. Препоръчваме е да сменяте позата за сън на бебето. Добре е да не го оставяте да спи само по гръб, а от време на време да го завъртате настрани", сподели началникът на Отделението по Неонатология, УМБАЛ ''Св. Георги'' - гр.Пловдив проф. д-р Мая Кръстева.