Университетът по хранителни технологии вече има лого за своята 70-та годишнина, която ще бъде чествана тържествено през 2023 г.

Авторите на най-добрите предложения бяха отличени на тържествена церемония в зала "Хоризонт“. Калоян Калинин, докторант в УХТ и зам.-председател на Студентски съвет, в работен екип с графичния дизайнер Венци Кутинков, спечелиха голямата награда в конкурса. Тяхното предложение веднага привлече гласовете на комисията, която беше истински затруднена в избора сред изобилието от интересни и оригинални предложения.

Останалите класирани в конкурса са ученици от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов“ – Пловдив. На второ място беше класирана Нели Чучулигова, на трето – Ралица Друмчийска, а на 15-годишната Йоана Чонова бе връчена поощрителната награда за най-млад участник. Всички класирани получиха грамота на университета, както и парична награда.

На официалната церемония присъства академичното ръководство на университета, преподаватели, служители както и Ивилина Коликова-Попова, преподавател по пространствен дизайн и компютърна графика от НХГ "Цанко Лавренов“

Ректорът проф. д-р Пламен Моллов изказа благодарности на участниците за вложените от тях дух, енергия и емоции в предложенията за лого.

При получаване на наградата победителят Калоян Калинин благодари на ръководството за организирания конкурс, с който стартира подготовката на предстоящите чествания на 70 годишнината от създаването на УХТ.

По традиция на тържествения Академичен съвет в навечерието на Коледа своите дипломи получиха и преподавателите, повишени в академична длъжност. За последните две години  7 са новите професори, а доцентите – 10. На всички тях проф. Моллов връчи почетен знак на УХТ и издания на известни автори на художествена литература.