УХТ ще бъде домакин на среща дискусия с представители на средни училища и професионални гимназии. Тя ще се проведе на 9 февруари 2023 г. от 11 ч. в зала "Хоризонт“, съобщиха от университета.

Основен двигател за събитието е Младежкото настоятелство в университета, в което участват младите преподаватели. Те ще презентират актуализираните наименования на специалностите и осъвременените учебни планове, съобразно условията на обучение в средното училище и целящи да удовлетворят нуждите на реалния бизнес, посочи зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

На срещата присъстващите ще бъдат запознати с обучението в УХТ – факултети, специалности, срокове за кандидатстване, изпити, балообразуване, класиране и записване.

Ще бъдат представени и форми на съвместна дейност между университета и училищата:

Националния ученически конкурс "Млад изследовател 2023“; Състезания за ученици, станали вече традиционни; Участията в тях дават възможност на учениците да продължат образованието си във висшето училище, ако се представят добре.

На срещата ще бъдат представени и възможностите за професионално развитие, които УХТ предоставя на учителите чрез квалификационни курсове и докторантури.

Очаква се в дискусията да се включат повече от 45 училища от цялата страна, с които УХТ има договори за партньорство.