13-и Общински празник на художественото слово под надслов "Миналото - залог за бъдещето“ се проведе в Търновска община. Домакин на събитието бе Клуб на пенсионера и инвалида "Родолюбец“ – село Самоводене, съобщават за "Фокус“ от местната администрация в старата столица.

В тазгодишното издание на празника се включиха 23-а автори от десет клубове пенсионера и инвалида в общината, които представиха свое лично творчество пред гости и приятели. Авторските текстове на участниците са отпечатани във вестник "Рима“ – в специално издание, посветено на 1 ноември.

Всеки от авторите получи специална грамота и издание на книгата "Смокиновият лист“ на Георги Евтимов, член на Клуб на пенсионера и инвалида "Родолюбец“ и основоположник на идеята за организиране на празника.

"Радвам се, че сме отново заедно под музата на поезията, за да споделим своите мисли и вълнения, провокирани от вашето лично творчество, написано на белия лист. Искрено се възхищавам на таланта и желанието да предадете своите знания и ценности на идните поколенията, които да помнят нашето минало – залог за бъдещето“, бяха поздравленията отправени от Росица Димитрова – директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново към всички присъстващи на празника в  Самоводене.

Събитието бе организирано от Община Велико Търново и общинската организация на "Нов съюз на пенсионерите“ и е традиция, която се продължава след 2-годишно прекъсване.