Идеята за "Творчески пространства“ като приложение на експериментална "Методика за опазване и популяризиране на културното наследство с художествени взаимодействия и образователни въздействия чрез информационни и комуникационни технологии“ представят Велико Търново. Интерактивното събитие е насрочено за днес, ще се проведе в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“ и ще започне в 17:30 часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

Автор на концепцията за проект "Творчески пространства“ е арх. Ивелин Ненов, председател на УС на сдружение в обществена полза "Стари столици“, който ще е участник в проявата. Самият той уточнява, че става въпрос за учебен проект за демонстрация на образователни въздействия и художествени взаимодействия чрез информационни и комуникационни технологии в изложбено пространство и в контекста на проекти за популяризиране на недвижимото културно наследство на България. Куратор на експозицията е доц. д-р Марина Теофилова, преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, която също е и участник.

В събитието ще се включат още експерти, студенти, преподаватели и институции от творчески, художествени и технически специалности от сдружението, ВТУ, Русенския университет "Ангел Кънчев“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.