Тържествен концерт по повод 1 ноември, когато в цялата страна се провеждаха чествания за Деня на народните будители, се състоя в зала "Сливен“. Организаторите от пенсионерски клуб "Будители“, състоящ се предимно от бивши учители, се бяха постарали и превърнаха сцената на залата в празник на словото, музиката и доброто настроение.

Събитието, което премина под знака на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов, уважи кметът на община Сливен Стефан Радев. Той поздрави присъстващите с празника  - един от най-знаковите български празници, както и за идеите и енергията, с които са подготвили концертната вечер.

"На този ден си даваме сметка колко горди се чувстваме с историята и хората, колосите, които през вековете водеха народа ни по пътя на познанието и  осъзнаването. И до днес те остават пример за подражание и символ на възвишени и чисти стремежи. Нека почетем всички велики българи, които с делата си се посветиха на книжовността и другите, без чиито идеали нямаше да бъде извоювана свободата, църковната ни независимост и национална идентичност“, заяви още кметът. Той използва случая да благодари на учителите, хората, с които децата правят първите си крачки по пътя на знанието, които събуждат тяхното любопитство и им показват необятността на света.

"Да благодарим на хората на изкуството, писателите, творците, които допринесоха и с труда си продължават да обогатяват нашите език и култура и ни карат да мечтаем. Да благодарим на всички, които с труда си правят света, в който живеем, по-добър, особено във време на предизвикателства като днешното и ни карат да вярваме в утрешния ден!“.

От своя страна председателят на "Будители“ Иванка Калайджиева също приветства всички участници и гости, които уважиха дългоочакваното събитие.

Концертът продължи с изпълнения на Хор на учителите към клуб "Будители“, Вокална група от НЧ "Христо Ботев 1897“, ОУ "Христо Ботев“-Сливен и НЧ "Хаджи Димитър 1937“ в Сливен.

Събитието се проведе с подкрепата на Община Сливен.