Община Търговище набира кандидати за потребители и персонал по проекта "Грижа в дома", изпълняван по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027, информират от Общината.

По него се продължават безплатните почасови здравни и социални услуги в дома за възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания, които към момента се изпълняват по друг проект.

Услугите ще се предоставят от специално нает и обучен персонал, който ще съдействат на потребителите в изпълнението на ежедневни битови дейности. Ще се оказва помощ в изпълнение на домакинските задължения, психологическа подкрепа, рехабилитация.

Обявени са позиции за социален работник, психолог, рехабилитатор, шофьор, медицински сестри и домашни помощници. Изискванията и сроковете за кандидатстване за различните длъжности са публикувани в сайта на Общината.

190 души, вместо 118, както е в момента, ще могат да получават социалните услуги по новия проект. Няма да е необходимо гражданите, които към момента ползват патронажна грижа, да кандидатстват отново. Услугата за тях продължава автоматично.

Заявления от нови кандидати за потребители се приемат до 27 март. Документи се подават в Центъра за почасово предоставяне на услуги на ул. "Първи май" № 4. Изисква се и копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК или други медицински документи, удостоверяващи здравословното състояние. Образец на заявлението може да се получи на място или да бъде изтеглен от сайта на Общината.

На всички кандидати ще бъде извършена индивидуална оценка на потребностите от екип специалисти, чрез посещение в дома. На база изготвените оценки ще се извърши подбор и класиране на най–нуждаещите се потребители.

Предоставянето на услугите ще започне през април и ще продължи за период от една година.