До 15 март всички общинските и държавни училища могат да кандидатстват за участие в програмата за професионално развитие на училищни екипи, съобщават от фондация "Заедно в час".

Добричките училища могат да кандидатстват за участие в програмата до посочената дата или до достигане на 100 кандидатури през формуляр на сайта - тук. След това предстои структуриран процес на подбор и събеседване с представители на училищата. За четвъртия випуск “Училища за пример" ще бъдат избрани само 25 училища от цялата страна.

Кандидатстването за четвъртия випуск на програма “Училища за пример" на фондация “Заедно в час" започна преди два дни. Програмата за професионално развитие на училищни екипи е двугодишна и подкрепя училищата да подобряват управленските и преподавателските си практики, така че да допринасят за успеха на всички ученици в училището.

“Училища за пример" е единствената цялостна програма за професионално развитие на училищни екипи в България. Тя се състои от две неразделни части. Първата е курс “Лидерство в училище", който помага на лидерските екипи на училищата да създават среда за качествено преподаване и учене за всеки ученик и всеки учител. Втората част е курс “Ефективно преподаване с ученика в центъра". Той подкрепя педагогическите екипи на училищата да внедряват и надграждат нови преподавателски методи, които насърчават участието и успеха на всеки ученик.

Двата курса се провеждат паралелно през двете години на програмата. В тях участват съответно представители на управленския екип и педагогически екип на училището.