За 12-та поредна година стартира инициативата за търсене на добри хора в Пловдив. Както по традиция децата от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника събират номинации на шатрата пред стълбите на Каменица, предаде репортер на "Фокус".

Пловдивчани ще имат възможността да номинират своите съграждани в четири различни категории – образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие. И тази година професионално жури ще оцени историите на хората, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. 

В началото на събитието присъства и зам.кмета на Пловдив в сектор "Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков. По думите му целта на събитието е да се покажат добри примери и пловдивчани, които помагат.

"С голямо желание участвам в тази инициатива, защото в моето училище има много добри преподаватели", каза Петра, която събира гласовете на съгражданите си и самата тя ще даде добър пример като номинира своя класен ръководител, който винаги е бил до нея в трудни моменти.

По думите й, за да можем да наречем един човек "добър", то той трябва да притежава и други качества, като това да умее да помага, да изслушва и да дава добри съвети.

Всеки, който желае да посочи своя фаворит, може да го номинира и онлайн.

Сайтът за номинации в кампанията "Пловдив - град на доброто“ е отворен, като те ще се приемат до 02.06.2023 г.

Миналата година бяха отличени Стефан Горанов, създателят на творчески комплекс "Инкубатор“, в категорията за градско развитие, Албена Костова, позната като Връбка Клончева в социалните медии, която от години развива благотворителна дейност, в категория "Социална дейност“.

Слави Панайотов, известен със своя Ютюб канал "The clashers", също бе отличен за приноса към обществото с образователната си дейност, а в категория "Добротворчество“ наградата бе отредена на Лазар Радков – основател на благотворителната кампания "Капачки за бъдеще“. 

Ако познавате добър човек и сте готови да дадете гласа си за него, направето го на: https://gradnadobroto.plovdiv.bg/.