Предстои акция за кръводаряване на блъснатата на пешеходна пътека в Пловдив жена. За това оповести в социалните мрежи нейната близка приятелка Лина Гергова. Акцията ще е на 13.01 от 08:00 до 14:00 час. Ето нейния призив:

"Днес се случи страшното. Един изключителен човек бе блъснат от безотговорното шофиране на младеж. Жестоко и безмилостно. Приятели, утре от сутринта/13.01.2023 г./ до 14 часа ще тече акция по кръводаряване за Милена Петрова. Можете да се включите. Кръводаряването ще е в Хирургиите на "Пещерско шосе". Вярвам, че силата й ще победи и ще оцелее, въпреки болките. но се нуждае от нашата помощ. Нека всички заедно се помолим, този изключително добър човек да се усмихва отново, един ден!! Дарете кръв!!

Жената е в тежко състояние. Инцидентът e станал на 12.01 малко след 7.30 ч. на булевард "Марица юг", под моста на Герджика. Била блъсната при пресичане на пешеходна пътека. Шофьорът на колата е на 18 години, с 6-месечен стаж зад волана. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Жената е зам.-директор на СУ "Цар Симеон Велики".