Търсят се доброволци за едно от най-масовите и вълнуващи спортни събития в морската столица - Маратон Варна 2024. Събитието е предвидено за 12-ти май, като се очаква да присъстват състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и бегачи от цял свят.

Очакваният брой участници е около 1000. Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още две по-леки дисциплини и за любители бегачи - 10,5 км и 21 км. Събитие от такова ниво обаче изисква желязна организация по трасето. Ето защо екипът има нужда от подкрепления и набира доброволци.

В сравнение с миналото издание предизвикателството е още по-голямо, защото трасето е два пъти по-дълго е ще е необходима подкрепата на около 150 до 180 доброволци, съобщиха организаторите.

Екипът ще има нужда от 3 вида помощници: за обезпечаване на трасето – опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на трасето и прибиране на лентите, от такива за обща работа в базата на събитието, както и от хора за подготвителни работи – раздаване на листовки и подпомагане на записването.

Крайният срок за записване за доброволци е днес, като желаещите да усетят емоцията на събитието могат да се запишат за доброволци от ТУК, оттам  може да намерите и допълнителна информация.