Община Пловдив обяви обществена поръчка за избор на фирма за поддръжка на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, предаде репортер на "Фокус".

Предметът на поръчката обхваща предоставяне на услуги по поддръжка на езерото с основния фонтан и прилежащия сух фонтан. Дейностите включват ежедневно непрекъснато почистване и обслужване, поддържане в изправност на системите и съоръженията съгласно техническата спецификация (помпи, филтри, обратни клапи, компресор, осветление, електрически табла, система за контрол на вятъра, програмирани светлинни шоута, хореография за водни, светлинни и музикални картини и др.).

Задължение на избрания изпълнител е почистването на дъното на водосъдържателя и на водното огледало, химическа обработка на водата и други дейности съгласно техническата спецификация, включително подготовка на съоръженията за зазимяване, съответно за пускане и безопасна работа.

За поддръжка на атракцията се предвижда максимална сума 237 972,80 лева без ДДС. С избрания изпълнител ще се сключи договор за 12 месеца, като срокът за изпълнение на услугите започва да тече след осигуряване на финансиране от страна на Община Пловдив, но не по-рано от 1 август 2023 г. След осигуряване на финансиране Възложителят уведомява писмено изпълнителя чрез изпращане на възлагателно писмо. Сроковете за изпъленние на услугите по договора започват да текат за Изпълнителя от датата на получаване на възлагателното писмо. 

Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие в процедурата изтича в полунощ на 18 април. Отварянето на заявления/оферти е насрочено за 19 април в 14 часа.