Министерство на околната среда и водите обяви конкурс за директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив). Основната заплата за длъжността е до 3254 лв. бруто, предаде репортер на "Фокус".

Кандидатите трябва да са магистър по икономика, право, технически, природни или хуманитарни науки. Трябва да са заемали ръководна длъжност минимум 3 години и/или 7 години опит в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол. 

Конкурсът ще се проведе в три етапа: подбор по документи; представяне на концепция на тема "Подобряване на ефективността от дейността на РИОСВ - Пловдив, като регионален орган за контрол по опазване на околната среда"; 

Допускането на кандидатите до конкурс се извършва от комисия, като на недопуснатите кандидати ще се съобщят писмено съображенията за недопускането им, а на допуснатите - датата, часът и мястото за провеждане на конкурса. 

Документи за участие в конкурса се подават до 17:30 ч. на 3 април в сградата на Министерство на околната среда и водите. 

Основна заплата определена на директора на РИОСВ- Пловдив е до 3254 лева бруто, но индивидуалният размер се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат.