Гимназията по туризъм "Д-р Васил Берон“ във Велико Търново се включва в Национална инициатива в памет на Васил Левски, предаде кореспондент на "Фокус“. Тя се реализира по случай 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата от карловското СУ "Васил Левски“.

Учителите по история в търновското школо, Бистра Стефанова и Мариана Маринова, бяха от първите, регистрирали своите уроци. В инициативата, освен училища, могат да се включат музейни и културни институции. Периодът, в който тя ще се проведе, е 13-19 февруари.

 "Заветите на Апостола" това е темата на урока, с който ще се включат учениците на Мариана Маринова от Ха, Хб,  и Хв класове. Това са младежи от специалностите "Рекламна графика“, "Кетъринг“ и "Производство и обслужване в ЗХР“. Надежда и София от Ха клас са нарисували портрети на Апостола, а рисунките на Иво от същия клас е представил творба на тема: "Обесването на Васил Левски“.    

"Дела трябват, а не думи“ е заглавието на урока на Бистра Стефанова в Хг клас,, в който ученици са в "Екскурзоводско обслужване“ и в "Организация на туризма и свободното време“. Божидара Христова представя две карти – "Маршрути на Васил Левски“ и "Революционни комитети“. Интересен е и макетът на родната къща на Васил Левски и портретът ми, чийто автор и пак тя. И Аслан от IXв клас е рисувал на тема: "Обесването на Васил Левски“.