Търновски ученици събират средства за пострадалите от наводненията в Карловско. В навечерието на новата учебна година в Основно училище "Бачо Киро“ в старопрестолния град бе поставена кутия за дарения, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Освен това ръководството на школото призова учениците и родители да не купуват днес цветя, а да дарят предвидените за букети пари. Десетки семейства подкрепиха каузата.

"Съпричастността и отзивчивостта са качества, които ние – семейството на ОУ "Бачо Киро“, сме доказали през годините, че притежаваме. Днес се обръщаме към Вас с един апел – да се включите в благотворителната ни акция. В централното фоайе на училището сме поставили кутия за събиране на средства за пострадалите села в община Карлово. Парите ще бъдат преведени на Общината“, допълват от ръководството на школото.

Те припомнят и, че всеки, който желае, може да подкрепи усилията на Община Карлово за справяне с бедствието и като изпратите съобщение на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO.

Пред Факултета по изобразително изкуство в центъра  на Велико Търново всички жители и гости на града могат да разгледат изложба с над 100 фотографи, посветени на 50-годишната история на ОУ "Бачо Киро", която честват през 2022-а.  

Луиза ТРАНЧЕВА